Spoštovani starši.

Zadnji dnevi so za nas precej težki. Znašli smo se v situaciji, ko moramo strogo slediti navodilom s strani Ministrstva za izobraževanje znanost in šport ter Vlade RS. To za vas, veliko večino staršev, v tem trenutku pomeni, da si morate zagotoviti varstvo svojih otrok na druge načine, mi pa vam ne moremo odpreti vrat vrtca, da bi vam lahko omogočili brezskrbno odhajanje na delo. Razumemo, da kljub »zaprtju države« življenje še vedno teče dalje in da vsi še vedno na tak ali drugačen način opravljamo svoje delo. Poznamo marsikatero zgodbo in vemo, da se je marsikdo znašel v stiski. Obenem pa smo vam hvaležni, da nas lahko razumete in sodelujete po svojih najboljših močeh.

Podpira pa nas tudi župan Občine Tržič Borut Sajovic, ki je na Vlado RS naslovil Pobudo za razumno omilitev ukrepov na področju predšolske vzgoje, v kateri je vlado pozval, da še enkrat premislijo omejitvene ukrepe in da nabor tistih, ki so upravičeni do nujnega varstva, ponovno preučijo ter ga razširijo. Zapisal je tudi, da lahko vsem zagotovimo prostor v vrtcu, vendar pa smo omejeni z veljavnim odlokom, ki pa ga ne smemo in ne moremo kršiti.

Na predsednika vlade ter ministrico je svoj dopis poslala tudi predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije Janja Bogataj, ki ju prav tako prosi za ponovno presojo in odločitev glede organizacije varstva predšolskih otrok, saj smo v vrtcih do sedaj lahko zelo uspešno zagotavljali varne mehurčke in ni prihajalo do večjih prenosov okužb.

Upamo, da se bo vendarle kaj premaknilo v smeri, da lahko vsem zagotovo varstvo, ki ga potrebujete. Ko prejmemo nove informacije, vas bomo obvestili prek spletne strani in e-pošte.

Vse dobro vam želim,

Ravnateljica Vrtca Tržič

Tatjana Blaži

Dostopnost