Ponedeljek, 28. 12. 2020

Spoštovani starši.
Glede na informacije iz medijev sklepamo, da bomo sredi tedna izvedeli, ali se vrtci odpirajo s 4. 1. 2021. Ker se želimo dobro pripraviti na ponovno odprtje, vas že sedaj prosimo, da nam pomagate.

Prosimo, da starši strokovnima delavkama svojega otroka v oddelku po elektronski pošti najkasneje jutri (29. 12. 2020) sporočite, ali bo vaš otrok prisoten ali odsoten, ko se bo vrtec znova odprl. Če bo otrok prisoten, pripišite še, koliko časa (od – do) bo otrok v vrtcu dnevno prisoten. Ta informacija nam bo pomagala k lažji organizaciji dela v prihodnje.
Glede na priporočila o zmanjšanju števila otrok v oddelkih vas prosimo, da do torka, 29. 12. 2020, zvečer prek aplikacije Vasco – Web Vrtec ODJAVITE svojega otroka za teden od 4. 1. 2021 do 8. 1. 2021, v kolikor ga NE NAMERAVATE pripeljati v vrtec. V kolikor veste, da otroka daljši čas ne bo, ga za ves ta čas odjavite.

Seveda trenutno obstaja tudi možnost, da bo vrtec s 4. 1. 2021 še vedno deloval le za zagotavljanje nujnega varstva. Če veste, da bo vaš otrok nujno varstvo potreboval (in bo prisoten ne glede na to, ali bo vrtec odprt za vse ali le za nujno varstvo), je potrebno za vključitev otroka poslati tudi elektronsko prijavo na že znani način z obrazcem, dostopnim na spletni strani Vrtca Tržič. Prijave za nujno varstvo v prvem tednu januarja sprejemamo na info@vrtec-trzic.si, prav tako do jutri, 29. 12. 2020.

PRED prihodom otroka v vrtec starši obvezno izpolnite in podpišete IZJAVO. S prvim prihodom otroka v vrtec jo prinesite s seboj. Otroka brez izjave staršev ne moremo sprejeti v vrtec.
Izjave ponovno sprejemamo za vse otroke vrtca.

Dodatna pojasnila:
Delo v vrtcu bomo organizirali v skladu s priporočili NIJZ.
Glede plačila vrtca za tiste, ki otroka v vrtec ne boste pripeljali, točne informacije s strani MIZŠ še čakamo.
V vrtcu zbiramo tudi izjave zaposlenih, ki se zaradi različnih zdravstvenih stanj ne bodo mogli vrniti na delo. Pričakujemo, da bomo reševali tako prostorske kot kadrovske izzive, zato vas prosimo za razumevanje. Pri tem bi nam olajšali delo, če bi doma zadržali otroke, katerim varstvo lahko nudite starši.

Poudarjamo: v aplikaciji Web Vrtec odjavite morebitno odsotnost svojega otroka.Po e-pošti strokovnima delavkama oddelka vašega otroka javite čas bivanja otroka v vrtcu in izpolnite izjavo. Če vaš otrok pride tudi v primeru, da se vrtci ne bodo odprli in se bo v tem primeru vključil v nujno varstvo (potrebno potrdilo delodajalca), pošljite prijavnico z vsemi nujnimi podatki na info@vrtec-trzic.si.

Najlepša hvala za vaše sodelovanje!
Lep pozdrav,
pomočnici ravnateljice Andreja Gimpelj Kovačič in Mojca Lužnik

Dostopnost