Spoštovani starši.

Kot ste seznanjeni že iz medijev, naj bi se vrtci ponovno odprli v ponedeljek, 18. 5. 2020.

Glede na priporočila o zmanjšanju števila otrok v oddelkih vas prosimo, da do jutri, do 12. ure prek aplikacije Vasco – Web Vrtec ODJAVITE svojega otroka za teden od 18. 5. do 22. 5. 2020, v kolikor ga NE NAMERAVATE pripeljati v vrtec. V kolikor veste, da otroka daljši čas ne bo, ga za ta čas odjavite.

PRED prihodom otroka v vrtec starši obvezno izpolnite in podpišete IZJAVO: Izjava-stašev
S prvim prihodom otroka v vrtec jo prinesite s seboj. Otroka brez izjave staršev ne moremo sprejeti v vrtec.

Starši strokovnima delavkama svojega otroka v oddelku po elektronski pošti sporočite, koliko časa (od – do) bo otrok v vrtcu dnevno prisoten. Ta informacija nam bo pomagala k lažji organizaciji dela v prihodnje.

Prilagamo vam okrožnico MIZŠ v zvezi s ponovnim odprtjem vrtca. MIZŠ-8.5.-okrožnica
Tudi v našem vrtcu smo mnenja, da je prav, da ste starši seznanjeni z vsemi informacijami in postopki, ki jih bomo v vrtcu izvajali, zato vam posredujemo vsa gradiva. Želimo vam namreč omogočiti informirano odločitev.

Delo v vrtcu bomo organizirali v skladu z navodili, ki jih predlaga NIJZ: Higienska-priporočila-NIJZ

Prav tako smo s strani Ministrstva za zdravje (Razširjen strokovni kolegij za pediatrijo) prejeli tudi seznam različnih obolenj, ki jih imajo otroci in bi potrebovali potrebno zaščito in prilagoditev, če bi se starši odločili za obiskovanje vrtca. Sklep-RSK-za-pediatrijo-8.-korespondencna-seja

Glede plačila vrtca za tiste, ki otroka v vrtec ne boste pripeljali, točne informacije s strani MIZŠ še čakamo.

V vrtcu zbiramo tudi izjave zaposlenih, ki se zaradi različnih zdravstvenih stanj ne bodo mogli vrniti na delo. Pričakujemo, da bomo reševali tako prostorske kot kadrovske izzive, zato vas prosimo za razumevanje. Pri tem bi nam olajšali delo, če bi doma zadržali otroke, katerim varstvo lahko nudite starši.

Poudarjamo: v aplikaciji Web Vrtec odjavite morebitno odsotnost svojega otroka in izpolnite izjavo. Po e-pošti strokovnima delavkama oddelka vašega otroka javite čas bivanja otroka v vrtcu.

V vrtcu se bomo trudili, da se bodo otroci ob ponovnem prihodu vanj počutili varno in prijetno.

Najlepša hvala za vaše sodelovanje!

Lep pozdrav,

Tatjana Blaži, ravnateljica

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost