Zaradi zaostrovanja razmer v zvezi s širjenjem okužbe s koronavirusom prilagajamo situaciji tudi delovanje oddelkov v enotah. Trudimo se, da so oddelki izolirani kot samostojne enote, da lahko zmanjšamo število morebitnih stikov in minimaliziramo možnosti za uvajanje karanten v večjem obsegu. Organizacija delovanja dislociranih oddelkov (OŠ Tržič, OŠ Bistrica, Kovor, Pristava, Lom) ostaja nespremenjena oz. v skladu z individualnimi dogovori.

Organizacijsko lahko zagotovimo izolacijo posameznih oddelkov od 6.15 – 15.30 ure. Jutranji čas (do 6.15) in popoldanski čas (od 15.30 naprej) pa organizacijsko ni mogoče za vse oddelke v enoti zagotavljati izolacije na zgoraj omenjeni način. Zato so ta kratek čas otroci združeni v sprejemni ali oddajni igralnici, in sicer v manjšem številu.  

Pri omejevanju stikov lahko v veliki meri še dodatno pomagate tudi vi, v kolikor imate možnost, in bivanje otroka v vrtcu prilagodite uri, ko so otroci kot svoj oddelek izolirani iz oddajnih in sprejemnih igralnic.

Hvala vsem za trud, sprejemanje dosedanjih ukrepov, dosledno nošenje mask in dobro voljo.Obveščamo vas tudi, da so vrata vrtca v času od 8. 15 do 14. ure do nadaljnjega zaklenjena. Za prevzem otroka iz vrtca pred 14. uro se predhodno dogovorite s strokovnim delavcem iz oddelka vašega otroka. Ob prihodu, prosimo, pozvonite.
Ob pojavu simptomov ali napotitvi otroka oz. njegovega ožjega družinskega člana na testiranje za novi koronavirus obvestite strokovnega delavca oddelka vašega otroka. Enako storite tudi v primeru, da bo izid testa pozitiven.

Želimo si, da ste starši ažurno obveščeni o dogajanju v vrtcu, zato vas prosimo, da redno spremljate obvestila na spletni strani vrtca ter svojo e-pošto.

V vrtcu se zavedamo pomembnosti preventivnega delovanja in verjamemo v najboljši izid nepredvidenih situacij, s katerimi se srečujemo.

Hvala za sodelovanje,
ostanite zdravi.

Ravnateljica Vrtca Tržič, Tatjana Blaži 

Dostopnost