Spoštovani starši.

Novo šolsko leto se je pričelo delavno, pestro in z delno izboljšano klimo v enoti Deteljica. Skušali smo zagotoviti čim bolj nemoteno delo med poletnimi meseci in vas starše ažurno obveščati o spremembah in lokacijah vaših otrok. Najlepše se zahvaljujemo za sodelovanje in razumevanje. Brez tega ne bi zmogli. Zavedati se moramo, da nas podobna slika čaka še v naslednjem poletju, vendar se veselimo, da bo stavba veliko bolj primerna in prijazna za bivanje. V kolikor nam bodo finančna sredstva omogočala, se bomo potrudili polepšati tudi notranjost. Ob tej priložnosti bi vas povabila k namenitvi 0,5 % dohodnine za obnovo enote Deteljica. Nekaj sredstev smo vložili v novo ograjo, ki bo poskrbela za večjo varnost otrok. Želimo pa si še obnoviti vetrolove pri vhodnih vratih, zamenjati pod na hodniku pri kuhinji in osvetliti ali obnoviti obstoječo leseno oblogo. Želje so vedno večje od realizacije, vendar se trudimo za čim boljše pogoje za bivanje v naših prostorih.

Zavedamo se, da so najpomembnejši v vrtcu ljudje in ne stene. Trudimo se, da nudimo otrokom toplo, varno in ustvarjalno okolje. Vedno pogosteje se pogovarjamo, da bi otroci morali čim več časa preživeti v gibanju in na prostem, zato bomo letošnje šolsko leto posvetili tem dejavnostim.

Z velikim ponosom vas obveščamo, da bo v pomladnih mesecih veliko praznovanje 120-letnice Vrtca Tržič. Želimo ga pripraviti tudi z vašo pomočjo in sodelovanjem. Veseli bomo tako predlogov, aktivnega sodelovanja, kot tudi donatorskih sredstev za lažjo realizacijo prireditev.

Še naprej pa se bomo trudili obdržati odlično pripravljeno hrano iz lastne kuhinje, poskrbeti za strokoven kader in varno okolje za družine in zaposlene. Kadrovske spremembe so skoraj vsakodnevne, zato vas prosimo za razumevanje. Najbolj je pomembno, da je kadra dovolj, saj se trudimo zaposlovati visoko izobražene in primerne ljudi, ki imajo srčno radi otroke in so profesionalni na vseh področjih našega dela. Želimo si vašega zaupanja in obljubljamo, da bomo dobro poskrbeli za zaupane nam otroke. Širili jim bomo obzorja in jih pripravili za nadaljnje življenje. Pomembno je, da postanejo samostojni, samozavestni, da zaupajo v svoje sposobnosti in pridobijo samospoštovanje.

Vas starše pa prosimo, da nam zaupate, ste do nas odkriti in se zavedate, da smo zaposleni v vrtcu strokovnjaki na tem področju in smo vam lahko podpora in pomoč pri vzgoji vaših sončkov.

Kot ravnateljica vas prosim, da ne delate namesto otrok, ampak skupaj z njimi.
Prosti čas preživite sproščeno, igrivo, veselo.
Ni pomembna dolžina preživetega časa z otroki, ampak kakovost tega časa. Zato izklopite računalnike, telefone in se pogovarjajte z njimi, jim berite, pojdite v naravo s povečevalnimi stekli in na travniku iščite in opazujte drobne živali.
Prebudite otroka v sebi in skupaj užijte vse lepo, kar nas obdaja. Otroci bodo lepe spomine nesli s seboj v odraslost.

 

Ravnateljica Vrtca Tržič
Tatjana Blaži

Dostopnost