OBVESTILO O IZREDNIH RAZMERAH

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 16.03.2020 dalje Vrtec Tržič ZAPRT, iz razloga zajezitve širitve koronavirusa.

Od ponedeljka, 16.03.2020, dalje bo SAMO za NUJNE PRIMERE odprt oddelek, v enoti Palček, do predvidoma 29. 3. 2020.

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca. Nujne primere poklicev smo določili na podlagi okrožnice MIZŠ, civilne zaščite in kriznega štaba naše občine: zaposlenih v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih in službah civilne zaščite.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne – nujnih del …), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Starši so za čas, ko bodo vrtci zaprti, plačila vrtca oproščeni. Plačila so oproščeni tudi starši, ki bodo koristili nujno varstvo.

Odjava otroka od prehrane v sistemu Vasco ni potrebna, ni merodajna.

Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e – naslov tatjana.blazi@vrtec-trzic.si do nedelje, 15.03.2020, do 10.00. Brez potrdila/izjave delodajalca (Obrazec: POTRDILO DELODAJALCA – v skladu z Odredbo (2) otroka v vrtec NE bomo sprejeli.

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite, ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

V vrtcu bomo uvedli poostreno higieno ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah. Glede na naraščanje števila okuženih bo ključnih naslednjih 14 dni in vam resnično toplo polagamo na srce, da se držite vseh preventivnih ukrepov in tudi v vaših družinah poskrbite za “samoizolacijo”. S tem bomo kot družba lahko naredili in preprečili največ.

O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko naše spletne strani!

HVALA ZA RAZUMEVANJE, SREČNO IN ZDRAVO!

 

Ravnateljica Vrtca Tržič

Tatjan Blaži, l. r.

ŠTEVILKA RAVNATELJICE ZA POSEBNE PRIMERE: 031 723 474

 

Poslano:

– oglasne deske za starše
– mailing lista staršev
– spletna stran vrtca

Dostopnost