Spoštovani starši.

V četrtek, 1. 9. 2022, po dolgem vročem poletju korakamo v novo šolsko leto. Z velikim veseljem ugotavljamo, da nam vedno bolj zaupate in cenite naše delo in poslanstvo. V prihajajočem šolskem letu se bomo osredotočili na dobro in lepo. Lepo okoli nas, med nami, v nas in v živi in neživi naravi. UMETNOST bo tista, skozi katero se bomo izražali in medsebojno komunicirali. Po prostorih vrtca se bo slišala glasba, inštrumenti, petje, plesalo se bo zunaj in znotraj njega, ravno tako bodo zaživela gledališča, odri. Odeli se bomo v raznolike barve umetnosti in ustvarjalnosti.

Naša tema-rdeča nit bo »izražam se skozi umetnost«. Dar umetnosti ima vsako živo bitje v sebi že od rojstva naprej. Zelo pomembno pa je, kako ga skozi življenje prepoznavamo, spodbujamo, razvijamo in krepimo ter kakšne možnosti nam nudi okolje. V vrtcu je za nas vsak otrok nadarjeno umetniško bitje, zato si želimo, da bi še bolje znali prepoznavati in razvijati te otrokove potenciale.

Skušajte tudi vi kot starši slediti tem talentom vaših otrok in jih za njihove izdelke, ideje, glasbo in igro pohvalite. V naši okolici je veliko »kiča« in dokončanih izdelkov, ki omejujejo otrokovo domišljijo. Najbolje jim je ponuditi nestrukturiran material, naravni material, mu omogočiti prostor in čas. Takrat ima vse možnosti, da razvija svoje talente in ustvarjalnost. Pridružite se mu in ne imejte občutka, da niste sposobni. V nas odraslih so lahko že med odraščanjem »ubili« umetniški duh, zato si dovolite pobrskati po svojem ustvarjalnem kotičku in ga razvijati skupaj z vašimi otroki.

Želim vam sodelovalno, zdravo, zadovoljno in ustvarjalno leto.

Tatjana Blaži, ravnateljica

Dostopnost