Ravnateljica Tatjana Blaži

11.9. 2017 sem prevzela dela in naloge v. d. ravnateljice Vrtca Tržič, februarja 2018 pa mesto ravnateljice. Po petih letih opravljanja dela na mestu pomočnice ravnateljice se dobro zavedam odgovornosti in nalog, ki ga ta naziv prinaša. V našem vrtcu želim nadaljevati delo na postavljenih močnih temeljih predhodnice. Trudila se bom za spoštljivo pozitivno komunikacijo, kjer bo slišan vsak posameznik. Trudila se bom delati pošteno, odgovorno in sodelovalno. Sodelovali bomo z zunanjimi institucijami in popestrili vsakdanji program v oddelkih.

27 let sem opravljala delo vzgojiteljice predšolskih otrok, zato poznam delo vsakega posameznika. Pri vsakodnevnih izzivih mi bodo pomagale vse pridobljene izkušnje. Vrtec je moj drugi, pogosto kar prvi dom. Delo strokovnih delavcev bom spremljala in jim svetovala pri raznih dilemah, težavah in jih spodbujala pri njihovem delu, novih idejah in pristopih. Vsa sodelovanja v projektih in pri tem pridobljena znanja bomo utrdili in poglobili. Ozavestili bomo individualni pristop do vsakega posameznika. Še naprej bomo sledili viziji vrtca in bomo hiša, ki nudi zavetje, kjer smo med seboj spoštljivi in strokovni. Poudarek bo na medsebojnem sodelovanju in »odpiranju vrat« oddelkov ter deljenje dobre prakse.

Kot mamica treh sedaj že odraslih otrok vem, kako je oddati otroke v vrtec tudi s pozicije staršev. Čustveni pritisk je v tem obdobju zelo močan in potrebno je veliko samokontrole, da otroku svojih čustev ne pokažemo. V tem obdobju priporočamo čim hitrejše slovo od otroka in zaupanje v strokovni kader, ki se trudi po svojih najboljših močeh. V kolikor vas uvajanje skrbi in ste v službi zaradi tega raztreseni, priporočamo, da pokličete v vrtec in preverite stanje otroka. V primeru, da otrok res zelo težko prenaša spremembe, strokovni delavci starše pokličejo, naj pridejo po otroka nekoliko prej. Naj vas ne skrbi, da bo otrok zaradi tega imel kakršne koli posledice.

Otroci so na začetku bolj utrujeni in pogosto tudi naporni, saj se morajo navaditi na vse spremembe. Skušajte biti čim bolj potrpežljivi, preživite čas z otrokom sproščeno, povejte mu odkrito, da ga imate radi, vendar mora v vrtec, tako kot morate vi v službo. Otrok bo razumel. Potrebno je vzpostaviti zaupanje, saj mu morate povedati po pravici, kdaj boste prišli ponj in kdo. Ne kupujte mu raznih darilc in priboljškov.

V kolikor imate kakršna koli vprašanja ali dileme, potrebujete odgovor, vas vabimo, da nas pokličete. Za vse odgovore bomo poskrbele: svetovalna delavka Nataša Brzin (5971 607), pomočnici ravnateljice Andreja Gimpelj Kovačič (5971 603) in Mojca Lužnik (051 256 846) ter ravnateljica Tatjana Blaži (5971 601).

 

Želim vam veliko poguma in veliko lepih trenutkov tekom leta ob sodelovanju z nami.

 

Tatjana Blaži

 

Takole me vidijo otroci iz vrtca:
Dostopnost