Obvestila

Novice, pomembne informacije ...

Obvestilo za starše – poletje

Spoštovani starši.
 
Počasi prehajamo v pedagoško delo v poletnih mesecih, ko si vsi zaslužimo nekaj predaha od vsakodnevnega ritma. Prosimo vas, da nam odsotnost svojega otroka v poletnih mesecih zaradi organizacije dela vrtca sporočite takoj, ko bo možno. Našim zaposlenim – kot tudi vašim otrokom – privoščimo oddih za vso družino.
Prosimo vas za sodelovanje ter vnos tudi krajših tedenskih odsotnosti v aplikaciji Vasco Web vsaj do četrtka, 16. junija 2022, do 10. ure oziroma takoj, ko imate informacije. Začasna odjava z znižanim plačilom v juliju in avgustu je možna le z oddajo obrazca za odjavo (http://www.vrtec-trzic.si/obrazci/).
Otroci se počitnic zelo veselijo, zato jim skušajte omogočiti vsaj teden dni odsotnosti iz vrtca.

Sporočamo vam, da bosta skozi celo poletje odprti enoti Deteljica in Križe.
Enota Palček bo zaprta med 18. 7. in 19. 8. 2022.
Dislocirani oddelek v Lomu bo zaprt med 11. 7. in 19. 8. 2022.
Dislocirani oddelki v Kovorju bodo zaprti med 18. 7. in 19. 8. 2022.
Dislocirana oddelka v Pristavi, oddelek v OŠ Bistrica ter oddelek v OŠ Tržič delujejo do vključno 1. 7. 2022 (zadnji dan) in bodo zaprti od 4. 7. 2022 dalje.
 
Oblikovali bomo tedenske skupine, v katerih se bodo glede na možnosti družili otroci enake starosti.
Ob prehodu otrok v glavne enote bodite pozorni, da s seboj prinesete tudi otrokove potrebščine (garderoba, copati).
 
Želimo vam zdrave in igrive poletne dni!
 
Ravnateljica Vrtca Tržič
Tatjana Blaži

Porodila se nam je dobra ideja!

Porodila se nam je dobra ideja!

Otroci, ki jeseni odhajajo v šolo, so imeli možnost, da podajo svoje predloge za vsebino kosil za vse otroke in zaposlene. Nad idejo so bili navdušeni. Otroci iz oddelkov 5-6 let so podali vsak po dva predloga za vsebino kosil. Upoštevali smo prvi predlog, če pa so se ideje podvajale, smo imeli na voljo tudi rezervno možnost. Za sladoled so se odločili otroci treh oddelkov. Na jedilnik smo ga uvrstili dvakrat.

Otroci so predlagali še: golaž in palačinke, morsko rižoto, kalamare, ameriške palačinke, frtaljo ter seveda makarone z mesno omako in parmezanom, enkrat z jabolčnim zavitkom in enkrat s čokoladnim kolačkom.

Kosilo po izboru otrok bomo skuhali v času od 6. 6. do 13. 6. 2022. Kateri oddelek je za posamezni dan izbral kosilo pa smo označili kar na jedilniku.

Pa dober tek!

Obvestilo za starše – poletje

Spoštovani starši,
 
prosimo vas, da do petka, 10. 6. 2022, elektronsko (v Vasco web) sporočite odsotnost svojega otroka v poletnih mesecih. Prosimo vas tudi, da informacijo o tem, katere dneve oz. tedne bo otrok prisoten oz. odsoten, sporočite tudi strokovnim delavcem oddelka.
Na osnovi vaših podatkov bomo v vrtcu razporedili otroke v dežurne enote in v dislocirane oddelke glede na prostorske možnosti ter organizirali delo in prehrano. O načinu organizacije dela v juliju in avgustu vas bomo obvestili predvidoma 15. junija.

V kolikor bi želeli uveljavljati znižano plačilo zaradi začasne odjave, prosimo preberite:

ZAČASNA ODJAVA:
Starši otrok, za katere je Občina Tržič po veljavni zakonodaji dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, lahko:
– enkrat letno začasno odjavijo otroka iz vrtca, in sicer v času poletnih mesecev, od 1. julija do 31. avgusta, pod pogojem, da je otrok najmanj 20 delovnih dni neprekinjeno odsoten iz vrtca. Starši za obdobje začasne odjave plačajo 50 % prispevka staršev za program, v katerega je bil otrok vključen pred začasno odjavo. Starši, ki imajo v vrtec hkrati vključenega več kot enega otroka, lahko uveljavijo znižano plačilo zaradi začasne odjave le za najstarejšega otroka.
Pravico do znižanega plačila iz zgornje alineje lahko uveljavljajo samo starši otrok, za katere je Občina Tržič po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa, drugi starši pa samo v soglasju z občino, plačnico razlike med ceno programa in plačilom staršev.

Obrazec za začasno odjavo otroka v poletnih mesecih lahko natisnete s spletne strani Vrtca Tržič (OBRAZEC_ODJAVA) ali ga dobite pri strokovnih delavcih, kamor ga, prosimo, tudi vrnete do 10. 6. 2022. Kopijo izpolnjenega obrazca lahko pošljete tudi po e-pošti na naslov urska.jerman@vrtec-trzic.si. Občine znižajo plačilo zaradi začasne odjave le ob oddaji obrazca.

Veder polet v poletje vam želimo,
Ravnateljica Vrtca Tržič
Tatjana Blaži

 

BODOČKI PRVOŠOLČKI

Starši bodočih prvošolčkov morate otroka pred vstopom v šolo izpisati iz vrtca. IZPISNICO (OBRAZEC IZPISoddate na upravi Vrtca Tržič (in ne pri strokovnih delavcih). Izpisnico lahko natisnete tudi s spletne strani Vrtca Tržič (https://www.vrtec-trzic.si/odjave-in-izpisi/) ali jo dobite na upravi vrtca, podpisati pa jo morata oba starša oziroma skrbnika oz. edini starš/skrbnik. Izpisnico morate oddati najkasneje 10 dni pred datumom izpisa. Prav tako je potrebno datum izpisa javiti na pristojni CSD, in sicer v 8 dneh od datuma izpisa dalje.

 

 

ANKETA VRTCA TRŽIČ O ZADOVOLJSTVU

Radi bi se zahvalili vsem staršem, ki ste že izpolnili našo anketo o zadovoljstvu z vrtcem.
Ker pa si želimo pridobiti čim več odzivov, k sodelovanju vabimo tudi tiste, ki vam je še ni uspelo rešiti. Vzela vam bo 10 minut, nam pa bo dala dragocene informacije o vašem pogledu na naše delo v vrtcu.
Iskrena hvala.

Povezava do ankete: https://1ka.arnes.si/vtstarsi

 

 

Anketa: Mnenje staršev o uporabi ročnega orodja v predšolskem obdobju

Na nas se je obrnila študentka študijskega programa predšolska vzgoja s prošnjo, da staršem našega vrtca posredujemo spodnje sporočilo.

Pozdravljeni,
sem Leja Ažman, absolventka Pedagoške fakultete Koper. V tem letu zaključujem študij na smeri predšolska vzgoja, zato bi potrebovala vašo pomoč. Tema diplomske naloge je Vaše mnenje o uporabi ročnega orodja v predšolskem obdobju. Vljudno vas vabim, da v anketi podate svoje mnenje.  Anketo najdete na spodnji povezavi.
https://www.1ka.si/a/591aac89  
Najlepša hvala za vaše sodelovanje in Lep pozdrav,
Leja Ažman

ODPOVEDANO – 6. srečanje za starše: MEDSEBOJNI ODNOSI V DRUŽINI

Srečanje za starše je žal odpovedano zaradi premalo prijav.

V primeru, da si starši vseeno želite z nekom spregovoriti o medsebojnih odnosih v vaši družini, lahko kontaktirate pomočnico ravnateljice Andrejo Gimpelj Kovačič.

 

 

V četrtek, 26. maja 2022, ob 17. uri, v telovadnici enote Palček, lepo vabljeni na zadnje srečanje za starše v tem šolskem letu. Skozi interaktivno delavnico se bomo pogovarjali o medsebojnih odnosih v družini.

Šesto srečanje za starše bo vodila Andreja Gimpelj Kovačič, socialna pedagoginja, gestalt izkustvena družinska psihoterapevtka ter pomočnica ravnateljice v našem vrtcu.

Na srečanju se bomo posvetili našim družinam, medsebojni dinamiki, komunikaciji in temu, kako se mi sami počutimo v naši družini. Želimo si, da bi to bil čas za nas ter medsebojno izmenjavo izkušenj.

Prosimo vas za prijavo na srečanje do petka, 20. maja, na info@vrtec-trzic.si, saj nam boste olajšali pripravo na srečanje. Obenem pa nam lahko zastavite tudi kakšno vprašanje, na katerega bi si želeli na srečanju dobiti odgovor.

V primeru, da za čas srečanja potrebujete varstvo za svojega predšolskega otroka, to zapišite ob prijavi.

Vljudno vabljeni!

Povabilo v program – trening starševstva

Spoštovani starši

Na spletni strani www.neverjetna-leta.si. si lahko preberete o programu – treningu starševstva.  Programi starševstva Neverjetna leta so namenjeni staršem otrok od 3. do 8. leta starosti, ki se srečujejo s težavnim vedenjem svojih otrok. Programi  na enostaven, razumljiv in prijazen način staršem predstavljajo veščine pozitivnega starševstva, kar vzpodbuja otrokov kognitivni, socialni in čustveni razvoj, izboljšuje učne dosežke ter omogoča varnejše in bolj zdravo odraščanje. Pozitivno starševstvo krepi vez med otrokom in starši, deluje zaščitno in izboljša že nastalo težavno vedenje otrok. V programu starševstva se starši srečujejo v skupini z dvema usposobljenima moderatorjema

Program je brezplačen, potekal pa bo v prostorih CSD Gorenjska, Enota Radovljica, Gorenjska cesta 16, 4240 Radovljica, vsako sredo, od 17. do 19. ure.

Kdor se želi vključiti v treninge starševstva, naj čim prej kontaktira Barbaro Otoničar na otonicar.barbara@siol.net.

Obvestilo – podaljšanje zapore ceste v Križah in plačilo vrtca

Spoštovani starši.

S strani Občine Tržič smo prejeli zagotovilo, da se s podaljšanjem zapore državne ceste R2-410, odsek 1134 Tržič – Kokrica (od km 2,790 do km 3,400) zaradi gradnje kanalizacije in ureditve ceste ustrezno podaljša tudi dogovor, da v primeru, da je uraden obvoz za vas nesprejemljiv in boste zato otroka za določen čas izpisali iz vrtca, Občina Tržič v primeru takega začasnega izpisa otroka iz vrtca krije stroške v višini 50 % plačila staršev (kot je v primerih bolniške odsotnosti otroka). Tovrstno odločitev, v kolikor še niste, sporočite v Vrtec Tržič, po e-pošti na urska.jerman@vrtec-trzic.si.

Glede posebnosti o poteku del in s tem povezanih zapor priporočamo, da spremljate aktualna obvestila na spletni strani Občine Tržič in njihovi Facebook strani.

S spoštovanjem,

ravnateljica Vrtca Tržič
Tatjana Blaži

Dostopnost